Hrvatski radio

Radio Osijek

Borba protiv diskriminacije oboljelih od koronavirusa

29.10.2020.

13:25

Autor: Radio Osijek

foto:HRT

foto:HRT

Foto: - / -

Kako pružiti podršku oboljelima od Covida-19 i na koji način se boriti protiv njihove diskriminacije – građane su danas na glavnoj osječkoj tržnici informirali članovi udruge Generator u sklopu projekta MO TI - mobilni tim protiv diskriminacije za dijalog i promicanje ljudskih prava.

Cilj projekta je prevencija socijalne isključenosti, stigmatizacije i kršenja ljudskih prava osoba oboljelih od Covida-19 i osoba u samoizolaciji na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije potvrdili su organizatori predvođeni Senatom Majić iz udruge Generator.

- Aktivnosti provodimo u partnerstvu s Nansen dijalog centrom u iduća tri mjeseca koliko će naši mobilni timovi izlaziti u manje lokalne zajednice kako bi informirali građane o oboljelima. Upravo smo na tim mjestima primijetili slučajeve otvorenog diskriminiranja. Konkretno, kada se osoba razboli ili završi u samoizolaciji, osim straha za vlastito zdravlje, često se susreće s pripisivanjem negativnih osobina. Nažalost, u određenim slučajevima to znači i otvoreno odbacivanje od ostatka zajednice što na ovaj način pokušavamo promijeniti, naglasila je prilikom edukacije Majić.

Više o ovoj temi poslušajte u razgovoru naše „Leteće ekipe”

Udruga Generator MO-TI

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.