Hrvatski radio

Radio Osijek

Boris Piližota na čelu osječkog SDP-a

04.12.2017.

12:36

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na redovitoj Izbornoj konvenciji osječke Gradske organizacije SDP-a, s nešto više od 61 posto glasova, Boris Piližota je izabran za novog predsjednika Gradske organizacije Socijaldemokratske partije u Osijeku.

Piližota je izabran tajnim glasovanjem verificiranih članova Izborne konvencije u konkurenciji još dvojice kandidata – Borisa Ljubojevića i Tomislava Paukovića. Za potpredsjednike GO SDP-a Osijek izabani su Ranko Lamza i Davor VićU složenom preferencijalnom sustavu tajnog glasovanja, od 15 istaknutih kandidata, izabrano je i šest članova Predsjedništva GO SDP-a Osijek, a od 37 kandidata u Gradski odbor SDP-a Osijek izabrano je 20 članova.

 

Dosadašnja predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan zahvalila je članovima na suradnji u proteklih 12 godina koliko je bila na čelu te stranke u Osijeku. Podsjetila je da je prije 12 godina SDP u Gradskom vijeću Osijeka imao dva, a danas ima šest vijećnika. Uvjerena je da će novo vodstvo stranke s mladim i stručnim ljudima povećati ugled SDP-a u gradu. 

Novog predsjednika osječkog SDP-a Borisa Piližotu pozvali smo nakratko i u studio Radio Osijeka. Pojasnio je da ga je funkcija zamjenika gradonačelnika Osijeka i motivirala da se kandidira za predsjednika Gradske organizacije SDP-a, kako bi sinergijom tih dužnosti kroz konkretne gradske projekte učinio stranku vidljivijom i prepoznatljivijom u gradu. Jedna od glavnih zadaća novoga vodstva osječkog SDP-a je otvaranje stranke i privlačenje građana te bolja komunikacija unutar stranke za što, kako ističe Piližota, treba dosta vremena, ali vizija i strategija predložena je i u samom programu rada.
Boris Piližota posebnu pozornost posvećuje međunarodnoj suradnji kako bi poduzetnicima i gospodarstvenicima olakšali put na strana tržišta pri čemu treba iskoristiti potencijale koje već imamo, gradove prijatelje i veze Hrvatske gospodarske komore, a takva povezanost može unaprijediti kulturnu i sportsku suradnju. Kako je kao zamjenik gradonačelnika zadužen za komunalno gospodarstvo, urbanizam i graditeljstvo te mjesnu samoupravu, želi dodatni angažman SDP-a u projektima koji su potrebni Osijeku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.