Hrvatski radio

Radio Osijek

Borzan donirala osječki Dom umirovljenika

06.11.2016.

12:51

Autor: Radio Osijek / IF

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan donirala je osječkom Domu umirovljenika 700 ručnika i isto toliko plahti hrvatskog proizvođača. Iz Doma pozivaju i druge zainteresirane donatore da im pomognu.

Nakon što je odjelima pedijatrije u nekoliko hrvatskih bolnica osigurala oko 2.500 dječjih pidžama, zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan donirala je i osječki Dom umirovljenika. Naime, nakon savjetovanja s upravom te ustanove o tome što bi koristilo većini od oko 350 korisnika i pridonijelo kvaliteti usluge, zastupnica Borzan je donirala 700 frotirskih ručnika i isto toliko velikih pamučnih plahti.
- Za ovakvu donacija sam se odlučila jer sam u komunikaciji s ljudima shvatila što je potrebno takvoj ustanovi kako bi se olakšalo njihovo poslovanje, a još više kako bi se pomoglo korisnicima, ljudima treće životne dobi. Riječ je o sredstvima koja svaki zastupnik u Europskom parlamentu ima pravo potrošiti na svoju promociju. Mislim kako je puno ispravnije, umjesto na promidžbene materijale, taj novac potrošiti na ono što će koristiti mnogim ljudima – izjavila je eurozastupnica Borzan.
Unatoč tome što se osječki Dom umirovljenika dijelom financira proračunskim sredstvima države i Osječko-baranjske županije, ovakve donacije itekako su dobrodošle. Vršiteljica dužnosti ravnateljice osječkog Doma za starije i nemoćne Marija Bubalo zahvalila je na donaciji dodajući kako su Domu uvijek korisne takve donacije koje se odnose na potrošni materijal, pozivajući i druge zaintereseirane donatore: "Pored potrošnog materijala, korisnicima naše ustanove dobrodošla su i darivanja u obliku televizora, ali i računala. Naime, postojeća informatička radionica kojom se koriste umirovljenici, ima tehnološki izrazito zastarjelu opremu", navodi Bubalo.
Inače, pored toga što ovakve donacije olakšavaju rad ustanova, zastupnica Borzan u takvim prigodama nastoji angažirati domaće proizvođače. U konkretnom slučaju, kvalitetne ručnike i plahte je isporučila đakovačka tekstilna tvrtka Hemco.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.