Hrvatski radio

Radio Osijek

Božić je temelj nade za nezaposlene i siromašne

25.12.2016.

15:27

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nered u našem društvu tjera ljude da odlaze van, dok naša Slavonija, Baranja i zapadni Srijem izumiru, poručio je, predvodeći misno slavlje u đakovačkoj katedrali, nadbiskup Đuro Hranić .

To ćemo tek u budućnosti doznati kao i koje su ozbiljne posljedice onoga što se danas događa, što smo zatvoreni za dar života, naglasio je na misnom slavlju u đakovačkoj katedrali nadbiskup Đuro Hranić.
Božić je temelj nade i za sve one koji su bez radnoga mjesta ili ne primaju zasluženu plaću za svoj rad, obiteljima koji moraju živjeti s malim primanjima i nalaze se na rubu siromaštva. Pozvani smo biti Božje oruđe za oslobođenje i promicanje svih marginaliziranih ljudi tako da nitko ne bude isključen iz zajednice ljudskoga društva. Moramo čuti vapaj siromašnoga te mu priteći u pomoć. Dopustimo mu da uđe u naš život, da se u nama nastani božićna radost i božićno iskustvo spasenja, rekao je đakovačko – osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.