Hrvatski radio

Radio Osijek

Božić s glazbenim školama

18.12.2021.

13:21

Autor: HRT Radio Osijek

HNK Osijek

HNK Osijek

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku danas je održan prvi koncert pod nazivom "Božić u glazbenim školama". Nastupili su učenici osnovnih i srednjih škola iz šest gradova Osječko-baranjske županije. 

Ideja o zajedničkom koncertu svih glazbenih škola u Osječko-baranjskoj županiji nastala je tijekom nedavnog obilježavanja 100. rođendana Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka. Zanimljivo je kako je na današnji dan prije točno 100 godina u istoj zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku održan i prvi koncert tada osnovane prve osječke glazbene škole. Koncert su otvorili zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković, zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić te Miranda Glavaš - Kul, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i mlade koja je tom prigodom posebno čestitala najboljim učiteljima, odgajateljima, stručnim suradnicima i ravnateljima koji su ove godine uvršteni na poseban popis najboljih po kriterijima izvrsnosti u proteklih godinu dana. Takvih je čak 57 iz Osječko-baranjske županije od 511 u cijeloj državi. 


U nastavku poslušajte izjave dožupana Josipa Miletića, dogradonačelice Jasenke Crnković te ravnateljice Glazbene škole Franje Kuhača Sunčane Bašić.  

Josip Miletić, Jasenka Crnković i Sunčana Bašić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.