Hrvatski radio

Radio Osijek

Božićna misa u Đakovu

25.12.2013.

14:28

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tome Djetetu Bog nam je progovorio koliko mu značimo mi ljudi, rekao je nadbiskup Hranić i upitao: koja je mjera njegove ljubavi prema nama?

Danas se u nama bude ne samo najplemenitiji ljudski osjećaji bi potreba da budemo u zajedništvu s drugim ljudima već se budi i ono religiozno što je u nama, a to je naše povjerenje u Boga, otvorenost pred njim i želja za susretom s njim, naglasio je u propovijedi đakovačko - osječki nadbiskup, Đuro Hranić predvodeći misno slavlje u đakovačkoj katedrali. Dodao je da smo danas svi slušatelji riječi Božje, okrenuti prema Bogu otvorena srca u osluškivanju da nam on progovori.
Božićnom su Djetetu došli najjednostavniji i najsiromašniji pastiri. Oni su bili prvi svjedoci i glasnici Njegova rođenja, istaknuo je.
Sa željom da iz vlastita iskustva prepoznamo što može ljubav koja se daruje i koja je spremna na služenje da upoznamo veličinu ljubavi zajedništva  te da se u toj spremnosti Bog uvijek rodi među nama, u našem obiteljskom zajedništvu i velikodušnom darivanju jednih drugima nadbiskup Đuro Hranić poželio je svima sretan, radostan i blagoslovljen Božić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.