Hrvatski radio

Radio Osijek

Božićna misa u osječkoj konkatedrali

25.12.2020.

12:22

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Svečano euharistijsko slavlje u osječkoj konkatedrali svetih Petra i Pavla predvodio je đakovačko - osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić .

"U osobi Isusa dana nam je milost i istina koja obasjava svakoga čovjeka. Mi otkrivamo Boga po Isusu koji se objavljuje, ali otkrivamo i čovjeka, njegovo dostojanstvo i njegovo najdublje usmjerenje. Otkrivamo i smisao čovjekova života, cjelokupnoga njegova svijeta i ljudske stvarnosti. Od događaja Božića mi možemo razumjeti kako se međusobno isprepliću Božje postojanje i čovjekov život i tako dolazimo do mogućnosti da po Isusu upoznamo istinu koju nam Bog objavljuje, u kojoj se rasvjetljuje naša stvarnost i u kojoj nam je dana milost da, uvijek u zajedništvu s Kristom, otkrivamo milost da postanemo Božja djeca.
Mi želimo otvoriti svoja srca i živote, zabrinutosti i patnje, ali i svoje nade i snage Kristu Gospodinu. Isus je zato došao na naš ljudski put da nam rasvijetli divnu istinu: uz čovjeka korača vječni Bog, daruje mu i poziva ga na trajno zajedništvo, a to je svjetlo i blagoslov našem zemaljskom životu i vrata u naše vječno spasenje", naglasio je pomoćnbi biskup Ivan Ćurić.

 

Ivan Ćurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.