Hrvatski radio

Radio Osijek

Božićna utrka za djecu iz Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark"

19.12.2015.

15:09

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stotinjak Osječana prijepodne je trčalo ulicama grada, želeći potaknuti sugrađane da svojim prilozima pomognu djeci s posebnim potrebama iz Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" .

Četvrtu Božićnu utrku u Osijeku organizirala je Udruga Zdravo trčanje, uz pomoć volontera Crvenog križa i Grada Osijeka. Prikupljene su donacije za nabavku didaktičkih pomagala.

Znak za start pred zgradom Rektorata u Tvrđi dao je Ivan Ferenčak, sudjelovalo je 100-tinjak trkača u dobi od 6 do 72 godine, a predsjednik Udruge "Zdravo trčanje" Elvir Rakipović, odjeven kao Djed Mraz, kao i proteklih godina, posljednji je utrčao u cilj na kraju utrke koju su najbrži istrčali za otprilike pola sata.
Od zgrade Rektorata u Tvrđi,  stazom dugom pet kilometara i 400 metara trčalo se pored stadiona NK Elektra, Katančićevom do Promenade i pješačkog mosta, nasipom na lijevoj dravskoj obali do Zoološkog vrta. Povratak - promenadom do pješačkog mosta i cilja u središtu Tvrđe.
Utrka je dio Lige Zdravo trčanje, pa su neki "lovili rezultat", rekao je Rakipović, podsjećajući kako na ovoj osječkoj humanitarnoj utrci vremenskog ograničenja nema, te kako su dobro došli  rekreativci svih dobnih skupina.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.