Hrvatski radio

Radio Osijek

Božićni poklon Vukovaru iz Dubrovačko-neretvanske županije

01.12.2016.

13:33

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prigodom božićnih blagdana Dubrovačko-neretvanska županija donirala je Vukovarsko-srijemskoj 10 tona mandarina koje je vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću u Vukovaru predao dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

"Ovo je sedmi put da Dubrovačko-neretvanska županija pred Božić Vukovarsko-srijemsku župniju daruje mandarinama. To je znak i potpore i prijateljstva između naše dvije županije", rekao je Dobroslavić dodavši kako te dvije županije surađuju na brojnim projektima pa i u uredu Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellessu. Također je najavio da će Dubrovačko-neretvanska županija s 100.000 kuna podržati akciju obnove vukovarskog Vodotornja.
Zahvaljujući na donaciji, Božo Galić je izrazio nadu da će doći vrijeme kada će Vukovarsko-srijemska županija, gospodarski oporavljena, moći uzvratiti Dubrovačko-neretvanskoj županiji na stalnoj brizi i pomoći.
Župan Galić zatim je donaciju mandarina predao fra Vjenceslavu Janjiću, ravnatelju Caritasa vukovarskog dekanata koji će mandarine podijeliti građanima grada Vukovara, a posebice korisnicima Caritasa.
"Iako je od Domovinskog rata prošlo već 25 godina, naši prijatelji iz inozemstva nas znaju pitati dokle će trajati u Vukovaru glad i neimaština. Imam osjećaj da smo postali narod koji je obolio od 'kukavitisa', još nedefinirane bolesti, a koja se ogleda u prevelikoj kuknjavi kako nam je loše. Ne smijemo biti takvi. Ispada da ljudi u Vukovaru nemaju što jesti, a to ne odgovara istini. Vukovar zaslužuje pomoć i solidarnost, ali budimo realni i nemojmo pretjerivati", poručio je fra Vjenceslav Janjić.
Prije Vukovara, kamion s mandarinama zaustavio se u Karlovačkoj i Slavonsko-brodskoj županiji. Svakoj od županija, također kao božićni poklon Dubrovačko-neretvanske županije,  uručeno je po 500 kilograma mandarina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.