Hrvatski radio

Radio Osijek

Božićni ručak u Azilu u Nemetinu

26.12.2019.

10:28

Autor: Radio Osijek

HRT/VD

HRT/VD

Foto: - / -

Tradicionalni Božićni ručak u Azilu i je ove godine organiziran drugog dana Božića, a odazvali su mu se brojni Osječani. "Svake je godine sve više dobrih ljudi koji prepoznaju naše potrebe i sudjeluju u ovoj akciji", kaže predsjednica Udruge Pobjede Ivana Crnoja.

"U Azilu je zbrinuto 200 pasa, na privremenom udomljenju je još stotinjak i potrebna nam je pomoć i stalni dotok sredstava za zbrinjavanje", dodaje  predsjednica Udruge Pobjede Ivana Crnoja. Pozvala je i da se cijele godine razmišlja o udomljavanju pasa te osvijesti odgovornost za one koji pse posjeduju koliko i kako za njih trebaju brinuti. "Nadamo se da će konačno biti usvojen i zakon o zabrani uporabe petardi i eksplozivnih sredstava tijekom cijele godine", kaže Crnoja i apelira na sve građane da se okrenu drugio oblicima radovanja koje neće ugrožavati ni životinje a ni ljude.

Već tradicionalno program počinje u prijepodnevnim satima kavom, čajem, kuhanim vinom i šetnjom pasa zbrinutih u Azilu koje izvode volonteri i gosti okupljanja. Posjetitelji donose i dobrovoljne priloge u hrani.
Ručak se psima poslužuje u 13 sati, a nakon toga, za sve sudionike, kuha se veganska sarma. Ostatak vremena rezerviran je za šetnje sa psima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.