Hrvatski radio

Radio Osijek

Božićnice umirovljenicima i socijalno ugroženima

08.12.2016.

11:51

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Osijek je za isplatu simboličnih božićnica umirovljenicima i socijalno ugrženima izdvojio 1,5 milijun kuna, a prema popisu Hrvatskoga Zavoda za mirovinsko osiguranje i Centra za socijalnu skrb ukupno je riječ o gotovo 5600 osoba.

Pravo na simbolične božićnice imaju umirovljenici čija mirovina ne prelazi 1.700 kuna, socijalno ugrožene obitelji i korisnici pučke kuhinje. Jednako tako osječke božićnice mogu dobiti i umirovljenici  s inozemnim mirovinama, ako one ne prelaze 1.700 kuna. Prijave se mogu podnijeti u gradskoj upravi ili u gradskim četvrtima do 23. prosinca. Pomoć od milijun i pol kuna primit će 4 000 umirovljenika, 880 samaca i 700 djece i to u apoenima od 200 ili 300 kuna. "U ovoj godini, grad Osijek će iz proračuna isplatiti 25 milijuna kuna, a iduće godine za socijalne potrebe sugrađana bit će izdvojeno 30 milijuna", rekao je, među ostalim, gradonačelnik Osijeka, Ivica Vrkić te dodao kako ni jednom čovjeku koji obavlja javnu funkciju, a poglavito gradonačelniku, nije radosno pričati o takvim situacijama i potrebama. "Sve to je samo dokaz više kako se ovdje uistinu teško živi, a ni jedna rukovodeća garnitura Grada Osijeka, nije očito učinila dovoljno kako bi se povećala zaposlenost i smanjile liste socijalno ugroženih", ustvrdio je Vrkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.