Hrvatski radio

Radio Osijek

Božićnice za umirovljenike s mirovinama manjim od 1500 kuna

11.12.2017.

14:30

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Vinkovci će umirovljenicima, čije mirovine ne prelaze 1500 kuna, u povodu Božića isplatiti jednokratne novčane naknade (božićnice) u iznosu od 200 i 300 kuna, ovisno o visini mirovine, najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

"Nije to u onim iznosima u kojima bismo željeli, ali vjerujemo kako ćemo nadolazeće blagdane uljepšati barem onim najugroženijim umirovljeničkim skupinama", izjavio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić dodajući kako će umirovljenici koji imaju mirovine do 1000 kuna dobiti 300 kuna, dok će onima s mirovinama do 1500 kuna biti isplaćeno po 200 kuna naknade. Za tu je namjenu, prema Bosančićevim riječima, u proračunu osigurano oko 300.000 kuna, a pravo na jednokratnu pomoć imaju umirovljenici s prebivalištem na području Grada.
"Svjesni smo da danas nije nikome lako, pa ni onima koji imaju i nešto veće mirovine, zato smo već za iduću godinu u proračunu za novčane naknade umirovljenicima za Božić predvidjeli 800.000 kuna, kako bismo povećali broj umirovljenika koji bi dobili naknadu", rekao je Bosančić dodajući kako će ove godine božićnice biti isplaćene za oko 1500 vinkovačkih umirovljenika.   
Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije i potpredsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca Marinko Lukende iznio je podatak da na području grada Vinkovaca živi oko 8300 umirovljenika, a prosječna im je mirovina približno dvije i pol tisuće kuna. "Gotovo je 500 umirovljenika koji primaju mirovinu manju od 1000 kuna, kojima će na račun stići božićnica od 300 kuna", naveo je Lukenda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.