Hrvatski radio

Radio Osijek

Braća Slonja s novom milijunskom investicijom

03.11.2021.

12:09

Autor: Željko Kovačević

Boris i Denis Slonja (foto Ž. Kovačević)

Boris i Denis Slonja (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

Implementacija postrojenja za reciklažu komunalnog i građevinskog otpada u belomanastirskoj tvrtki Slonja d.o.o., KK.06.3.1.17.0032. naziv je projekta ukupne vrijednosti veće od 2,7 milijuna kuna od koji su bespovratna sredstva Europske unije iz Kohezijskog fonda u visini oko 1,2 milijuna kuna.

Braća, Boris i Denis Slonja, predstavili su danas projekt tvrtke koja posluje od 1997. godine. Ideja da se uz postojeće komunalne i poljoprivredne djelatnosti bave i reciklažom građevinskog materijala došla je nakon zatvaranja postojećih odlagališta i uvođenjem novih uredbi o načinu zbrinjavanja otpada.

Projektom su investirali u mobilno postrojenje za obradu i recikliranje građevnog otpada koji nastaje prilikom gradnje, rekonstrukcije i održavanja te otpada nastalog od iskopanog materijala,a koji se ne može bez prethodne obrade koristiti za daljnju uporabu.

"S obzirom na vrste i količine otpada koje nastaju na području istočne Slavonije vidjeli smo prliku da ponudimo i tu vrstu usluge. A kako je riječ o mobilnom postrojenju lako ga je postaviti na bilo kojoj ravnoj površini i koristiti.", rekao je direktor tvrtke Boris Slonja, istaknuvši kako je zanimanje za novi stroj prešao ranice Slavonije i Baranje.

"Nedavno su me nazvali ljudi iz Dalmacije kako bi se raspitali o stroju i novoj usluzi koju nudimo. Naravno da očekujemo što veći obim posla na obostranu korist. Već smo u kontaktu s baranjskim općinama, gradovima Belim Manastirom i Donjim Miholjcem. Više posla, više zapošljavanja, više koristi svima.", poručio je direktor tvrtke Boris Slonja  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.