Hrvatski radio

Radio Osijek

Branimir Glavaš više nije predsjednik HDSSB

21.04.2021.

12:59

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

HDSSB više neće voditi Branimir Glavaš; na predstojeće će izbore izaći samo s listom za Gradsko vijeće, nemaju kandidata za gradonačelnika i neće podržati nikoga od aktualnih kandidata u prvome krugu - sažetak je današnje konferencije za novinstvo te stranke.

Branimir Glavaš povukao se s funkcije predsjednika HDSSB-a, a novi je povjerenik stranke Ivica Završki. Glavaš je, kako je rekao, iskoristio statutarnu odredbu prema kojoj zbog svoje privremene spriječenosti može imenovati povjerenika stranke, pa će HDSSB do rujna ove godine kada će biti održan Sabor stranke, voditi njegov dugogodišnji bliski suradnik Ivica Završki.

Stranka je najavila izlazak na izbore za Gradsko vijeće Osijeka te u još nekim jedinicama lokalne samouprave, ali ne i na izbore za Skupštinu Osječko - baranjske županije. Neće imati ni svoje kandidate za gradonačelnika Osijeka, odnosno župana. 

" U prvom krugu nećemo podržati ni jednog kandidata za gradonačelnika, a pretpostavljam da ćemo se u drugom krugu po tom pitanju oglasiti", kaže Glavaš te pojašnjava kako im je cilj  ući u Gradsko vijeće jer je to mjesto na kojem se donose odluke važne za Grad i građane. Glavaš je istaknuo i da HDSSB sada ima stabilnih 600 članova s plaćenim članarinama te da nikome nisu dužni, "ni politički ni financijski".

Na novinarsko pitanje je li ovo njegov konačni izlazak iz politike, Glavaš nije izravno odgovorio. Rekao je da ne zna  gdje će ga budućnost odvesti, ali da je već 16 godina žrtva progona hrvatskog pravosuđa te da  će se "možda aktivno uključiti u pokret za reformu hrvatskog pravosuđa".

 

HDSSB Završki&Glavaš

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.