Hrvatski radio

Radio Osijek

Branitelji u akciji: "Vukovar živi 365 dana"

03.01.2017.

10:43

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Akciju prikupljanja odjeće, hrane, higijenskih potrepština i novca pokreće Udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja grada Solina. Njezin predsjednik Momir Stojanac kaže: "Trajat će 90 dana, koliko i bitka za Vukovar 1991. godine."

 Uz poruku "Vukovar živi 365 dana" organizatori, po Stojančevim riječima, žele upozoriti da je u lošoj socijalnoj situaciji u državi herojskome gradu pomoć najpotrebnija. Svakoga dana u Hrvatskoj umire dvadesetak hrvatskih branitelja, a socijalna slika sve je gora. Akcija će trajati od 10. siječnja do 10. travnja.

- Cilj je pomoći socijalno ugroženima. U Vukovaru je 527 obitelji koje žive na rubu egzistencije, a među njima su i obitelji hrvatskih branitelja. Nažalost, gladnih obitelji ima i u cijeloj Hrvatskoj. Odazvao se velik broj udruga iz cijele Hrvatske i stalno se uključuju - istaknuo je vukovarski branitelj i glavni koordinator humanitarne akcije Predrag Mišić.

Branitelji imaju namjeru prikupljati odjeću, hranu, higijenske potrepštine i novac. U idućih nekoliko dana bit će objavljen i račun na koji će se moći uplatiti novčana sredstva za obitelji u potrebi. Mišić je pojasnio kako će se popis prikupljenih sredstava predati Uredu državne uprave, dok će donacije na kraju humanitarne akcije biti predane Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koja će ih proslijediti krajnjim korisnicima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.