Hrvatski radio

Radio Osijek

Breakfast&Learn – Vodstvo kao izazov

17.03.2017.

12:08

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vodstvo kao proces u kojem pojedinac utječe na grupu kako bi se postigao zajednički cilj i poteškoće na koje se nailazi glavna je tema seminara naslovljenog "Breakfast & learn - Vodstvo kao izazov" u organizacijii osječkog ureda HUP-a i Poslovne akademije Zagrebačke škole za ekonomiju i menadžment.

Sudionici na radionici, kroz niz simuliranih situacija, iskusili su izazove koji se pojavljuju prilikom vođenja, a kroz raspravu predloženi su načini kako se poteškoće u vodstvu mogu premostiti.
O vodstvu se danas puno govori i mnogi prepoznaju njegovu važnost. Isto tako shvaćaju koliko je teško podučavati osobe da budu vođe, rekao je Borna Jalšenjak te dodao da Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta i Hrvatska udruga poslodavaca organizirali su predavanje kako bi približili ovu temu i ponudili rješenja polaznicima. Serija predavanja namijenjena je širokom pučanstvu koji su zaposleni, nalaze se u prilici vođenja ili su zaduženi za određeni broj osoba, rekao je viši predavač Borna Jalšenjak. To mogu biti početne pozicije u tvrtkama ali i viši položaji. Polaznici će, nakon odslušanog predavanja i odrađenih vježbi, doznati što je to vodstvo, kako se ono može razumjeti, kako prepoznati prepreke u svojim kompanijama, a punudit će im se rješenja koja oni mogu prilagoditi svojim potrebama. Osijek je prvi grad u kojem je organiziran seminar na ovu temu a sljedećeg tjedna bit će organizirani u Bjelovaru i Puli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.