Hrvatski radio

Radio Osijek

Brevisice upalile drugu adventsku svijeću

06.12.2020.

18:48

Autor: Vedran Drabek

foto:HRT

foto:HRT

Foto: - / -

Ispred osječke konkatedrale sv. Petra i Pavla upaljena je i druga adventska svijeća. U čast svim djelatnicima iz područja umjetnosti i kulture koji uvelike doprinose lakšoj svakodnevici svijeću su upalile članice vokalnog ansambla Brevis iz Osijeka.

- Izuzetno smo počašćene što je Turistička zajednica grada Osijeka odabrala upravo nas. U vrijeme kada je obustavljeno svako skupno pjevanje, sjetili su nas se kao jednog svijetla koje treba dati nadu svim pjevačima da će jednoga dana kada ova situacija prođe naši glasovi ponovno oriti svim brojnim prostorima, rekla je dirigentica Brevisa Antoaneta Radočaj Jerković i dodala kako su se Brevisice ipak brzo naučile prilagoditi trenutnim okolnostima, što potvrđuje i više nego uspješan odjek njihovog novog albuma "Zborsko putovanje kroz stoljeća”. Izdanje koje je svijetlo dana ugledalo prije manje od mjesec dana, a da je letvica postavljena visoko potvrđuje i objava novog spota „Salva Regina” puštenog u javnost na društvenim mrežama baš u trenutku paljenja svijeće, koju još zovu i svijeća ljubavi.

Adventsko paljenje svijeća i ove je godine organizirala Turistička zajednica grada Osijeka u suradnji sa Župom Svetog Petra i Pavla. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.