Hrvatski radio

Radio Osijek

Brezinih 15 godina

28.05.2017.

19:13

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga za rad s mladima Breza iz Osijeka proslavila je 15. rođendan prigodnim koncertom i susretom djece korisnika stambenih zajednica s prijateljima i poslovnim partnerima. .

U Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića prikazan je film "Nešto o životu" o Socijalno-terapijskoj zajednici Breza autora Nebojše Slijepčevića, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić počastio je sudionike proslave prigodnom rođendanskom tortom, a organizirano je i druženje s brojnim prijateljima Breze. Breza ih je sve počastila vrhunskim koncertom Zorana Predina i grupe Meritas. 

Kako je istaknula Suzana Vargović, osnivačica i predsjednica Udruge Breza, do sada je kroz njihovu zajednicu odraslo 61 dijete bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a danas djeluju u nekoliko stambenih zajednica u Osijeku i Čepinskim Martincima. S mladima radi 12 odgajatelja, a u Brezi je na projektima uključeno još četvero djelatnika. Udruga je postala poznata i po brojnim projektima, među kojima je najveći festival za djecu i mlade Zemlja bez granica. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.