Hrvatski radio

Radio Osijek

Brodsko-posavska županija bez novooboljelih

29.04.2020.

10:47

Autor: Hina / Radio Osijek

foto HRT

foto HRT

Foto: - / -

Trinaesti dan zaredom na području Brodsko-posavske županije nema novozararaženih koronavirusom, pa je ta županija s dosad ukupno zaraženih 20 osoba i dalje pri dnu hrvatskih regija po broju oboljelih. Do sada je u županiji ukupno izliječeno pet osoba.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite u srijedu navode kako ova statistika pokazuje da su propisane mjere polučile dobre rezultate. Sve žurne službe i druge institucije u sastavu Stožera provode svoje redovne aktivnosti sukladno novim propisanim mjerama i odlukama Nacionalnog stožera.
U Stožeru napominju kako su od ponedjeljka na snazi nove odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine, o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o posebnom načinu rada tržnica. Podsjećaju i da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim mrežnim stranicama izdao posebne naputke i preporuke koje se primjenjuju od ponedjeljka. Ponovno apeliraju na sve poslodavce, trgovce, organizatore sportskih i kulturnih događanja, prodavače na tržnicama, ugostitelje kao i sve stanovnike županije te sve one čiji se način rada definira ovim odlukama da se pridržavaju propisanih mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.