Hrvatski radio

Radio Osijek

Broj obrta u Osijeku najveći u posljednjih deset godina

18.12.2019.

14:56

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

"Broj aktivnih obrta na području grada Osijeka najveći je u posljednjih desetak godina", rekao je u prigodi božićnog okupljanja predsjednik Udruženja obrtnika Osijek Dragutin Grabrović. Najzačajniji razlog tome su poticaji za samozapošljavanje

Broj otvorenih obrta u Hrvatskoj iz godine u godinu povećava se. Tako je tijekom 2019. otvoreno pet tisuća novih obrta. Najveća stopa rasta uz Zagreb zabilježena je u Osječko-baranskoj županiji gdje je tijekom ove godine otvoreno 330 novih obrta, te zabilježen porast od 8,5 posto. Gotovo polovica ili 2200 obrta je u Osijeku, tako da je to brojka jednaka onoj prije recesije. Zadovoljstvo tom činjenicom iskazao je u prigodi božićnog domjenka osječkih obrtnika i predsjednik Udruženja Dragutin Grabrović, istaknuvši da je to uz ostalo i zasluga vladinih mjera samozapošljavanja, ali i potpora koje obrtnici dobivaju od Grada i Županije poput organiziranja edukativnih radionica na kojima stječu znanja i iskustva. "Najveći broj obrta čine uslužne djelatnosti, no u posljednje vrijeme otvaraju se i obrti u području intelektualnih usluga poput IT sektora ili računovodstvenih usluga", rekao je Grabrović. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.