Hrvatski radio

Radio Osijek

09:58 / 25.08.2021.

Autor: Radio Osijek/TM

Broj zaraženih raste - u slavonskim županijama 73 novih

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / -

Skokovit rast novozaraženih u slavonskim županijama, osobito u Osječko-baranjskoj gdje su zabilježena 42 nova slučaja, a jedna je osoba preminula. Vukovarsko-srijemska županija ima 16 novozaraženih, Virovitičko-podravska 14. U Požeško-slavonskoj je jedna novopozitivna osoba.

U osječkom KBC-u i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo za Osječko-baranjsku županiju obrađen je 231 uzorak – 42 nalaza bila su pozitivna na koronavirus (novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (22), Đakova (6), Valpova (3), Strizivojne (3), Našica i Viškovaca (po 2) te Donjeg Miholjca, Čepina, Erduta i Ernestinova (po 1). Jedna osoba iz Osijeka, rođena 1943. godine je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Zbog covida-19 hospitalizirano je 18 osoba (17 u KBC-u Osijek, 1 u našičkoj bolnici), od kojih su 2 na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije je 391 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 278 osoba, od kojih je 16 bilo pozitivno. (po troje iz Vinkovaca i Komletinaca, dvoje je iz Mirkovaca, te po jedna osoba iz Antina, Cerića, Đeletovaca, Nijemaca, Rokovaca, Starih Mikanovaca, Vukovara i Županje). Nema preminulih, javlja Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom su liječenju tri covid-19 pacijenta, dok se 45 oboljelih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se na području županije nalazi 247 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata obrađena su 63 uzoraka i zabilježeno je 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Među novozaraženima 11 je iz Virovitice, a troje iz Slatine. Na bolničkom liječenju u virovitičkoj Općoj bolnici nalaze se četiri covid-19 pacijenta. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 4178 osoba, a 142 su preminule.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 115 uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 13 slučajeva zaraze i sve se osobe nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 98.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.