Hrvatski radio

Radio Osijek

Brojni mališani i roditelji Uskrsni ponedjeljak proveli u Zoološkom vrtu

18.04.2022.

14:22

Autor: HRT Radio Osijek

Uskrsni ponedjeljak u Zoološkom vrtu Osijek

Uskrsni ponedjeljak u Zoološkom vrtu Osijek

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Najživlje i najveselije mjesto u gradu i ove je godine na Uskrsni ponedjeljak osječki Zoološki vrt, gdje se već tijekom jutarnjih sati okupilo mnoštvo mališana i njihovih roditelja. 

Interes za ovo događanje nadmašio je ove godine sva očekivanja, pa su se tako stvorile i kolone pred samim ulazom u ZOO vrt. Kako doznajemo, do 12 sati bilo je oko 1.300 ljudi.

Puna je u svakoj vožnji tijekom čitavog prijepodneva bila kompa s kojom je na lijevu obalu pristizalo stotine mališana u pratnji roditelja, a svi oni zaputili su se na još jedan tradicionalni Uskrsni ponedjeljak u osječkom Zoološkom vrtu. Sve ih je na ulazu dočekao uskrsni Zeko koji je djecu darivao slatkišima, a zatim su sudjelovali i u prigodnom zabavno- edukativnom programu. „Naši timaritelji su tijekom proteklog tjedna pripremili pisanice za naše životinje. Skuhali su jaja u prirodne boje, u luk i u ciklu, kako bi one životinje koje i inače konzumiraju kuhana jaja, poput merkata, čimpanzi, nosatih rakuna i makakija znale da nam je Uskrs, a djeca su mogla vidjeti kako ove životinje jedu kuhana jaja” pojasnila nam je voditeljica komunikacija Unikoma Tatjana Elez.

Uskrsni ponedjeljak u Zoološkom vrtu ima i svoje poslijepodnevno izdanje i to od 16-18h. Bitno je za napomenuti i kako se još uvijek tamo možete zaputiti kompom, a koja je i ove godine – besplatna


Kako su se mališani proveli u Zoološkom vrtu tijekom prijepodneva, koje su im najdraže životinje te što na sve to kažu njihovi roditelji poslušajte u anketi:

Djeca i roditelji na Uskrsnom ponedjeljku u osječkom Zoo vrtu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.