Hrvatski radio

Radio Osijek

Budi policajac - prijave do 31. kolovoza

23.07.2019.

15:39

Autor: Radio Osijek / IF

Budi policajac - prijave do 31. kolovoza

Budi policajac - prijave do 31. kolovoza

Foto: - / -

Policijsku školu "Josip Jović" u Zagrebu i ove će godine upisati 750 polaznika. U Osijeku se danas provodi drugi krug testiranja za koji se prijavilo oko 180 kandidata iz četiri slavonske županije - brodsko-posavske, vukovarsko-srijemske, požeško-slavonske i osječko-baranjske.

Od 18. srpnja promijenjena su pravila za upis programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini zbog promjena Zakona o policiji. Novost je da pristupiti mogu i kandidati s trogodišnjom, a ne samo četverogodišnjom srednjom školom pa se očekuje i povećan interes za upis. Izmijenjen je i rok za podnošenje prijava koji je sada do 31. kolovoza 2019. 

Novinari su pozvani u sportsku dvoranu Policijske uprave osječko-baranjske gdje je o upisima govorio načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.
Policijsku školu "Josip Jović" u Zagrebu i ove će godine upisati 750 polaznika, a podatci govore da je u posljednjoj generaciji 743 polaznika školovanje i završilo, dakle samo 7 je odustalo.
Kandidati prolaze testiranje tjelesnih motoričkih sposobnosti te psihologijsko testiranje. Ako to zadovolje, upućuju se u daljnji selekcijski postupak, odnosno testiranje opće informiranosti, stranog jezika, informatičke pismenosti i motivacijski razgovor. Do sada se prijavilo 1.600 kandidata, 450 polaznika završilo je fizička testiranja i upućeno je na liječnički pregled.
Prošle je godine za 750 mjesta na upisu bilo 2.300 kandidata, promjenom kriterija ove ih se godine očekuje i više.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.