Hrvatski radio

Radio Osijek

Budimpešta jednom od parkova dala ime Osijeka

26.04.2019.

13:31

Autor: Radio Osijek/TM

Budimpešta jednom od parkova dala ime Osijeka

Budimpešta jednom od parkova dala ime Osijeka

Foto: - / -

Jedan od parkova budimpeštanskog XIII. okruga od jučer nosi ime Osijeka. Zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš i gradonačelnik okruga dr. Tóth József u čast otvorenja parka Osijek otkrili su spomen ploču i zakopali vremensku kapsulu.

"Imenovanjem jednog od svojih parkova imenom našega grada – XIII. okrug grada Budimpešte još jednom je iskazao potvrdu ljubavi i poštovanja prema Osijeku", istaknula je Gamoš. Na svom Facebook profilu objavila je: "Uzajamno prijateljstvo dva grada ove je godine postalo punoljetno. Period je to u kojem smo upoznavali naše sličnosti ali i učili iz različitosti. Izgradili smo međusobno povjerenje suradnjom na brojnim kulturnim, obrazovnim, gospodarskim i drugim subjektima čime smo dali snažan doprinos temeljnim vrijednostima ujedinjene Europe. Ovaj park samo je posljednji u nizu izraza uzajamne, iskrene naklonosti koja je ovjekovječena i zakopavanjem vremenske kapsule u koju smo smjestili dnevne novine oba grada, kovanice i fotografije presjeka našeg prijateljstva", podcrtala je Gamoš.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.