Hrvatski radio

Radio Osijek

Budući chefovi u istraživanju mediteranske kuhinje

24.01.2022.

12:47

Autor: Željka Bačić

Radionica u Ugostiteljsko-turističkoj školi

Radionica u Ugostiteljsko-turističkoj školi

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

U osječkoj Ugostiteljsko-turističkoj školi održano je zanimljivo praktično predavanje za mentore i učenike u organizaciji Udruge „Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija". 

Riječ je o ekskluzivnoj putujućoj radionici kao dijelu projekta „Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu", a provodi se u školi koja je Regionalni centar kompetentnosti. Radionica nosi naziv "Meditteranean Culinary Arts Road Show" i nakon Svetog Martina na Muri i Zagreba organizirana je u Osijeku, što nije slučajno, kaže predsjednik Udruge Željko Neven Bremec, budući da su uvjeti u Ugostiteljsko-turističkoj školi odlični, kao i partnerski odnosi sa školom. Radionica je vođena idejom potpunog iskorištavanja svih namirnica, u ovom slučaju ribe i povrća. Radionice je prepoznalo Ministarstvo turizma koje želi proširiti znanja izvan Dalmacije po cijeloj Hrvatskoj.

Ravnatelj Ugostiteljsko-turističke škole Andrej Kristek zadovoljan je održavanjem takvih radionica jer će obogatiti i znanja i iskustva učenika i mentora. Cilj je promocija zanimanja, kuharstva i struke i upravo je želja da se to događa o novom praktikumu te da ovaj Regionalni centar kompetentnosti postane središte okupljanja škola i poslodavaca kako bi podijelili i širili znanja, a s tim i povećali kvalitetu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.