Hrvatski radio

Radio Osijek

"Budućnost mira" u Muzeju Slavonije

16.11.2017.

11:15

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu Muzejskog četvrtka u Muzeju Slavonije otvara se izložba koju tradicionalno organizira Međunarodna udruga Lions klubova, District 126 Hrvatska, LC Mursa iz Osijeka. Riječ je o radovima osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske, pristiglih na natječaj Poster mira pod geslom "Budućnost mira".

Izložbu će otvoriti i o važnosti sudjelovanja djece osnovnih škola na natječaju za Poster mira govoriti guverner Distrikta 126 Mladen Kajganić, pastguvernerica Nada Arbanas, predsjednica Povjerenstva za Poster mira Irella Bogut, predsjednica LC Mursa Marija Alikavazović i ravnatelj Muzeja Slavonije Denis Detling. U svečanom dijelu programa sudjeluje Vokalni ansambl Brevis pod vodstvom Antoanete Radočaj-Jerković, studenti 2. godine Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i Mira Perić te učenici osnovnih škola s prigodnim programom.

Povjerenstvo ovogodišnjeg natječaja za Poster mira 2017./18. imalo je zahtjevan zadatak. Od 227 pristiglih učeničkih uradaka trebalo je izabrati one najbolje i dodijeliti ukupno 1. do 4. mjesto i nagrade. S obzirom na visoku razinu kvalitete radova i angažman brojnih učenika, mentora i naših lavica i lavova diljem Republike Hrvatske, Povjerenstvo Postera mira je proširilo fond nagrada i dodijelilo ukupno 9 nagrada prema sljedećem poretku:

1. Patricia Perak, 7. a, OŠ Ladimirevci, Ladimirevci, mentorica: Violeta Kardoš, sponzor LC Valpovo Belišće

2. Tereza Turić, 7. b, OŠ Ivana Mažuranića, Vinkovci, mentorica: Kata Korica Božić, sponzor LC Vukovar

2. Dunja Domuz, 6. r. OŠ Tenja, Tenja, mentorica: Silvija Škobić, sponzor LC Gea

3. Vito Bistrović, 6. b, OŠ Čakovec, Čakovec, sponzor LC Čakovec

3. Fran Rališ, 5. b, OŠ Antuna Mihanovića, mentor: Roko Idžojtić, sponzor LC Osijek-Drava

3. Antea Belas, 7. r., OŠ Trstenik, Split, mentorica: Hajdi Vlak, LC Marjan, Split

4. Tara Kovačević, 8. r. OŠ Gustav Krklec, Zagreb, sponzor LC Kontesa Nera

4. Mihaela Šargač, 6. r., OŠ Novi Marof, Novi Marof, mentorica: Ivana Gabričević, sponzor LC Novi Marof

4. Ana Kovač, 6. r. Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, Osijek, mentorica: Ivana Hornjak, sponzor: LC Mursa, Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.