Hrvatski radio

Radio Osijek

Budućnost osječkog sporta

17.05.2022.

16:44

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Školski sportski dan osječkih osnovnih škola

Školski sportski dan osječkih osnovnih škola

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Trideset osnovnih škola, devet u finalu i 12 ekipa, stotinjak mališana, budućnost osječkog sporta - sve je to danas u Sportskoj dvorani Zrinjevac okupio Gradski sportski školski savez na tradicionalnom Školskom sportskom danu osječkih osnovnoškolaca.

"Veliki je značaj ovakvih natjecanja i okupljanja za budućnost sporta u gradu", kaže zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin koji je podijelio nagrade - komplete lopti svim školama i odličja najboljima. Dodao je je posebice važno poticati učenike na sportske aktivnosti te daa očekuje dobre rezultate Osječana i na županijskim i državnom natjecanjima.

Robert Seligman iz gradskog Odjela za sport istaknuo je kao je i sam kao uspješan sportaš nastupao na gradskim natjecanjima i da su za njega uvijek bila posebni izazov. Sanda Gašić iz Školskog sportskog saveza zaključuje da je odziv školaraca dobar no da će trebati vremena za vratiti se na predpandemijski način rada i brojnost mladih na ovakvim natjecanjima.

Školski sportski dan osječkih osnovnoškolaca

Školski sportski dan osječkih osnovnoškolaca

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.