Hrvatski radio

Radio Osijek

Bugarsko izaslanstvo u Vukovaru

28.09.2020.

16:02

Autor: Željka Bačić

VSŽ

VSŽ

Foto: - / -

Izaslanstvo Županije Ruse iz Bugarske, koje predvodi župan Galin Todorov Grigorov, u dvodnevnom je posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, a primio ih je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa svojim suradnicima.


Župan Galić  upoznao izaslanstva s aktualnim stanjem u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a posebno je navedeno  kako je namjera pronaći prilike za unapređivanje suradnje i na regionalnoj razini, prije svega u području transporta i lučke infrastrukture, poljoprivrede, kulture i turizma.
Župan Grigorov izjavio je kako su današnji razgovori početak dobre suradnje između dviju županija - Rusinskoj i Vukovarsko-srijemskoj. "Danas smo ovdje kako bismo produbili te odnose i otvorili nova područja u kojima bi dva naroda mogla surađivati te smo razgovarali o mnogim temama a suradnja će biti ostvarena između dvaju područja  koja su vezana uz plovidbu Dunavom te Luku Vukovar i Ruse, te turističku i kulturnu suradnju, ali i međusobno povezati neke gospodarstvenike koje bi mogle ostvariti svoje poslovanje na obostrano zadovoljstvo i na tome ćemo zajedno raditi" - rekao je Grigorov. Kako se ističe u današnjem priopćenju za javnost, župan Galić je istaknuo  kako je ovo prvi sastanak koji je održan sa izaslanstvom Županije Ruse i Veleposlanstvom Republike Bugarske u Zagrebu.  Dodao je kako  Županija Ruse ima puno sličnosti s VSŽ, ali imaju puno razvijeniji riječni lučki promet. Želja  je da se tom suradnjom pridonese Razvojnoj strategiji Vukovarsko-srijemske županije. Uz to, postoje zajedničke mogućnosti kroz europske fondove ostvariti suradnju i koristiti značajna sredstva u području poljoprivrede, turizma, kao i području koje se odnosi na magistralne puteve bilo da se  radi  o zračnom, riječnom, cestovnom ili željezničkom prometu.

Prije sastanka, bugarsko izaslanstvo položilo je vijenac kod Spomen obilježja poginulim bugarskim vojnicima u II. Svjetskom ratu te kod Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.