Hrvatski radio

Radio Osijek

Buktinja u Valpovu - požar u tvrtki za preradu drva

22.04.2021.

21:50

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Valpovština.info

Foto: Valpovština.info

Foto: - / -

Nešto poslije 17 sati u dvorištu valpovačke tvrtke za preradu drva i stolariju Silvan grupa d.o.o. izbio je veliki požar, no brzom intervencijom vatrogasaca iz Valpova i okolnih mjesta spriječeno je širenje na okolne objekte, a tijekom večeri požar je stavljen pod nadzor. Ozlijeđenih nije bilo.

Kako piše portal Valpovštinainfo, odmah po dojavi, na mjesto požara, već u 17:05 krenulo je prvo  vatrogasno vozilo DVD a Valpovo, a zatim je stiglo nekoliko vatrogasnih navalnih vozila iz susjednih mjesta s mnoštvom vatrogasaca koji su požar stavili pod kontrolu. "Prva im je zadaća bila spriječiti širenje požara na obližnje kuće. Požar je izazvao veliku pozornost prolaznika i sugrađana koji s zanimanjem prate situaciju, a mjesto požara pod kontrolom drže policijske službenici", javio je taj portal.

Požar je ugašen i stavljen pod kontrolu te više nema opasnosti od proširenja, rekao je Hini zapovjednik valpovačkog DVD-a Stjepan Koški. Ističe kako se trenutno radi na gašenju preostalih žarišta, i trebat će dosta vremena da se to dovrši, ali da nema opasnosti od proširenja požara.  
Od početka intervencije i tijekom gašenja požar se nije proširio ni na jedan okolni objekt. U gašenju je sudjelovalo 12 vozila i oko 50 vatrogasaca, a prema dosadašnjim spoznajama, tijekom intervencije nije bilo ozlijeđenih vatrogasaca, a ni djelatnika tvrtke u kojoj je izbio požar, istaknuo je Koški.
U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi također navode kako, prema dosadašnjim informacijama, u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a u gašenju su sudjelovali i vatrogasci iz okolnih mjesta. Očevid, kojim će se utvrditi uzrok požara, obavit će se u petak.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske u petak, 23. travnja, stiglo je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"22. travnja, oko 17 sati, u Valpovu, došlo je požara većeg obima na objektu tvrtke za izradu parketa i drvenog vrtnog namještaja, vlasništvo 66-godišnjeg državljanina Azerbajdžana. Na mjesto događaja prvi su stigli policijski službenici, a nedugo potom i vatrogasne postrojbe lokalnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Vatru je gasilo 60-ak vatrogasaca s 14 vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Valpova, Belišća, Ladimirevca, Zelčina, Marjančaca i Petrijevca. Požar je lokaliziran oko 22,00 sata.
U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta će se naknadno utvrditi.
Danas, 23. travnja, policijski službenici će obaviti očevid s ciljem utvrđivanja uzroka požara uz stručnu asistenciju inspektora za zaštitu od požara te vještaka za požare i paljevine Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba.
Nadležnom državnom odvjetništvu policijski službenici će podnijeti izvješće o događaju", stoji u priopćenju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.