Hrvatski radio

Radio Osijek

Bundevijada za merkate, nojeve, vidre ...

08.11.2020.

11:47

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Osječki Zoološki vrt treći je put organizirao bundevijadu u kojoj su sudjelovali studenti, a poslastice u izrezbarenim bundevama razveselile su brojne stanovnike najvećeg zoološkog vrta u Hrvatskoj...

Edukatorica Tatjana Elez okupila je ovaj put studente Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, a osim onih s Odjela za biologiju bili su tu i agronomi, ekonomisti .... Sve ih spaja zajednička ljubav prema životinjama i želja da nauče nešto nvo o njiovim prehrambenim navikama i ponašanju. Kako je izjavila Tatjana Elez, riječ je o tzv. enrichmentu, odnosno obogaćivanju životnog okoliša životinjama koje nisu na slobodi, a bundeve su studenti punili različitom hranom za životinje- medvjedi su tako dobili komade mesa, vidre ribice, merkati žive crve i kuhana jaja, a našle su se tu i razne poslastice za nojeve, čimpazne, paunove, emue, fose i makakije. 

Prva je radionica s bundevama bila organizirana za članove Udruge studenata biologije "ZOA" iz Osijeka koji tijekom studija prate i kolegij "Ponašanje životinja", a sada su im se pridružili i drugi studenti, poput studenata Ekonomskog fakulteta i članova udruge AISEC te studenti Fakulteta agrobiotehničkih znanosti. 

Bundevijada u ZOO vrtu- Tatjana Elez i studentice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.