Hrvatski radio

Radio Osijek

Čak 12 vozača za vikend zadržano na triježnjenju

27.09.2021.

12:20

Autor: Radio Osijek

Čak 12 vozača za vikend zadržano na triježnjenju

Čak 12 vozača za vikend zadržano na triježnjenju

Foto: - / -

Vikend iza nas na području Policijske uprave osječko-baranjske obilježio je povećan broj vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Znatno je više njih nego inače zadržano na triježnjenju u prostorijama policije, rekao je Drago Horvatin iz Službe za sigurnost cestovnog prometa.

Za vikend smo utvrdili da je 41 sudionik u prometu bio pod utjecajem alkohola. Među njima je 35 vozača osobnih automobila, 5 biciklista i 1 vozač mopeda. Najveća koncentracija od 2,54 grama po kilogramu utvrđena je kod tridesetogodišnjeg mopedista koji je u subotu između Karanca i Kneževih Vinograda upravljao mopedom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena. Izdvojili bismo da je 12 osoba smješteno u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a spomenutom mopedistu Općinski je sud čak odredio zadržavanje od 14 dana”, rekao je Hrvatin u našem programu. Upozorio je još jednom vozače da se vožnja pod utjecajem alkohola sankcionira visokim kaznama te negativnim bodovima i rješenjima o ukidanju vozačkih dozvola.

Zabilježeno je još  239 prekršaja od kojih 120 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 21 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 19 nepropisnih korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanja pod zabranom, 5 upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 68 ostalih prekršaja.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.