Hrvatski radio

Radio Osijek

Čak 761 novi slučaj zaraze u Slavoniji

03.12.2020.

09:52

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

Osam osoba iz Osječko-baranjske, tri iz Virovitičko-podravske i jedna iz Brodsko-posavske županije izgubilo je bitku s covidom. Osječko-baranjska bilježi velik broj novozaraženih - 298, u Brodsko-posavskoj 188, u Vukovarsko-srijemskoj ih je 155, a u Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj po 60.

U protekla 24 sata umrlo je osam osoba s područja Osječko-baranjske županije zaraženih koronavirusom – najstarija je imala 84, a najmlađa 58 godina. U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na SARS-CoV-2 testirana su 653 uzorka od kojih je 298 bilo pozitivno, izvijestio je Županijskei stožer civilne zaštite.
Novopozitivne osobe imaju prebivalište u čak 63 naselja Osječko-baranjske županije. Najviše ih je s područja grada Osijeka s prigradskim naseljima (169). Na bolničkom se liječenju nalazi 230 osoba oboljelih od COVID-19 – 181 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 43 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 49 covird pacijenta.
Na području županije u samoizolaciji se nalazi ukupno 2.613 osoba. Policija je provela 46 provjera osoba u samoizolaciji i prilikom provjere dvije dojave građana utvrdili su kršenje te mjere (u Belom Manastiru i Osijeku). Obavili su i 195 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" umro je muškarac, 1937. godište. Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 188 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. U Slavonskom Brodu je 66 novih slučajeva, Novoj Gradiški 29, u općini Sibinj 10, u općinama Davor i Rešetari po 8, općine Nova Kapela i Oprisavci imaju po 7 novozaraženih, općina Cernik 6, općine Donji Andrijevci, Gundinci i Staro Petrovo Selo po 5, općina Vrbje 4, općine Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Garčin, Gornja Vrba, Oriovac i Vrpolje po 3, općine Dragalić i Velika Kopanica po 2 te općine Okučani, Podcrkavlje i Stara Gradiška po jedan. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 4.660, dok je broj aktivnih slučajeva 769. Hospitalizirana je 81 osoba (tri više nego prethodni dan). Deset covid pacijenata je na respiratoru (jedna osoba više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 2.273 osobe (405 osoba više nego prethodni dan).

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata analizom 420 uzoraka utvrđeno je 155 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 38 novozaraženih je iz Vukovara, 34 iz Vinkovaca, 17 iz Iloka, po 5 osoba iz Ivankova, Privlake i Županje, 4 iz Vođinaca, po tri osobe iz Jarmine, Borova, Pačetina i Štitara, po dvije iz Bobote, Bošnjaka, Komletinaca, Markušice, Negoslavaca, Starih Jankovaca i Šiškovaca, te po jedna osoba iz Antina, Andrijaševaca, Banovaca, Bapske, Bogdanovaca, Cerića, Cerne, Čakovaca, Gradišta, Gunje, Lipovca, Lovasa, Mikluševaca, Mohova, Nuštra, Otoka, Petrovaca, Soljana, Sotina, Šarengrada i Tordinaca. Preminulih osoba nema, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite te županije. Na bolničkom su liječenju 72 covid pacijenta, dok se 605 nalazi u kućnoj izolaciji. Među zaraženima je 46 djelatnika iz sustava zdravstva (8 liječnika, 20 medicinskih sestara/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika i 9 nezdravstvenih radnika), a iz sustava obrazovanja 43 nastavnika i 69 učenika.
Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije je 5074, od kojih se 4320 oporavilo, a 77 osoba je preminulo. U samoizolaciji na području županije je 1828 osoba – iz sustava zdravstva 37 (3 liječnika, 17 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 12 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji se nalazi 59 nastavnika i 1050 učenika.

U Virovitičko-podravsko županiji 60 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, među kojima je i petero djece, a tri su osobe umrle, izvijestio je u srijedu navečer županijski Stožer civilne zaštite. Umrle su dvije žene u dobi od 85 i 83 godine i 82-godišnji muškarac. Od 60 novooboljelih 31 osoba je srednje životne, 13 starije, 11 mlađe, a petero su djeca. U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je 40 oboljelih, a u KBC Osijek hospitalizirana je jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije.
Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 1805 osoba, a 53 su umrle.

Šezdeset novozaraženih je i u Požeško-slavonskoj županiji, iz koje je na posljednjem testiranju obrađeno 228 uzoraka. Na tom je području trenutno aktivno 429 slučajeva zaraze koronavirusom. Na bolničkom je liječenju 57 covid pacijenata, dok se 372 osobe nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 1015 osobe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.