Hrvatski radio

Radio Osijek

Caritas Đakovačko-osječke biskupije novčano pomože Sisačkoj biskupiji

31.01.2021.

12:21

Autor: Radio Osijek

foto: Caritas

foto: Caritas

Foto: - / -

Riječ je o iznos od gotovo 1,8 milijuna kuna prikupljenih za unesrećene od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji .

Prvotno je prikupljeno 1.200.500,53 kuna, a osim župa, svoje dobrovoljne novčane priloge preko Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dale su pojedine pravne i fizičke osobe u iznosu od 98.287,01, odnosno sveukupno: 1.298.787,54 kuna. Još ranije uplaćeno je pola milijuna kuna kao pomoć za stradale u potresu, po čemu ukupna novčana pomoć biskupiji Sisak iznosi 1.798.787,54 kuna, izvijestili su iz Caritasa

- U dogovoru s Caritasom biskupije Sisak, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije do sada nije prikupljao materijalna dobra u vidu odjeće, obuće, hrane i drugoga. No, određeni broj župa samoinicijativno je prikupljao materijalnu pomoć i dostavio najpotrebitijima. Prema prikupljenim informacijama župe Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirale su u proteklom razdoblju prikupljanje humanitarne pomoći u naravi, koja je poslana Caritasu ili pojedinim župama Sisačke biskupije, zaključuju iz Caritasa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.