Hrvatski radio

Radio Osijek

Caritasova Pučka kuhinja za 130 korisnika

07.01.2021.

13:21

Autor: Željka Bačić

Caritasova Pučka kuhinja za 130 korisnika

Caritasova Pučka kuhinja za 130 korisnika

Foto: - / -

Pučka kuhinja osječkoga Caritasa Đakovačko - osječke nadbiskupije brine o 130 korisnika pazeći na sve epidemiološke mjere. Donacije nisu smanjene, iako su uglavnom usmjerene na potresom pogođena područja.

Prema riječima pomoćnika ravnatelja Caritasa Đakovačko - osječke nadbiskupije Miše Lukačevića, donacije su na razini prijašnjih godina. Stanje je dobro i nakon što je  pred Božić provedena akcije "Veliko srce za male ljude". Svjesni su potreba koje ima stanovništvo na poptresom pogođenom području, no nisu primijetili smanjenje donacija za osječku Pučku kuhinju koja skrbi o 130 korisnika i 10 osoba  u Centru za prihvat beskućnika. S onim namirnicama koje imamo nastojimo pripremiti kvalitetne obroke, kaže Lukačević. Trenutačno korisnici, zbog epidemioloških mjera, samo preuzimaju  obrok u Pučkoj kuhinji, a objeduju kod kuće. Zbog kapaciteta na kućne adrese  stiže tek 10 obroka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.