Hrvatski radio

Radio Osijek

Čarolija ljeta u Vukovaru: Vukovarska ada na Dunavu

07.07.2016.

11:07

Autor: Marija Petrinović/ Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljeto u Vukovaru i ove će godine biti bogato različitim sadržajima, a za one koji će građanima osigurati osvježenje, pobrinula se i vukovarska gradska uprava. Umirovljenici će besplatno u Bizovac, a ostali na atraktivnu Vukovarsku adu.

Grad Vukovar osigurao je besplatne jednodnevne izlete mirovljenicima s područja grada u Bizovačke toplice. Umirovljenici od 60 i više godina moći će tijekom ljetnih mjeseci dva puta tjedno, odnosno svakoga utorka i četvrtka, odlaziti na kupanje, a Grad plaća troškove prijevoza i ulaznice za što je osigurano 400 tisuća kuna. "Ovo je jedan dar, znak pažnje Grada Vukovara prema umirovljenicima, stanovnicima treće životne dobi. Izdvajanjem sredstava iz proračuna Grada Vukovara za navedeni izlet želimo pokazati kako pridajemo posebnu važnost umirovljenicima i poboljšanju kvalitete njihova života, a ujedno sprječavamo socijalnu isključenost te doprinosimo njihovom pozitivnijem i aktivnijem stavu prema životu", rekao je gradonačelnik Penava te naglasio kako očekuju da će tjedno oko 200 umirovljenika koristiti ovu mogućnost, a prvi odlazak u Bizovačke toplice bit će u utorak, 12. srpnja.

Izletnička sezona na Vukovarsku adu, omiljeno gradsko kupalište, službeno je otvorena. Grad Vukovar omogućio je besplatan prijevoz svim posjetiteljima, a ove ih godine očekuju oko 150 tisuća. Na adi su i dva igralište za odbojku na pijesku, postoji mogućnost kampiranja i sidrenja brodica. Važno je za naglasiti da je ove godine po prvi puta za građane grada Vukovara i ostale posjetitelje, cijeloga ljeta odlukom gradonačelnika Ivana Penave prijevoz na adu potpuno besplatan. "Turistička zajednica Grada Vukovara u sklopu svoje kampanje ističe da se ova destinacija zbog svoje ljepote i sadržaja koji nudi mora posjetiti", rekao je Penava te dodao kako se grad trudi zajedno sa ŠRU Dunav i Razvojnom Agencijom da se prošire kapaciteti te da se aplicira prema fondovima Europske Unije što smo i učinili u sklopu prekogranične suradnje s Mađarskom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.