Hrvatski radio

Radio Osijek

Centar Klasje slavi 149. rođendan

04.10.2019.

13:27

Autor: Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

Foto: - / -

Obilježavajući 149. obljetnicu postojanja Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek organizirao je danas okrugli stol "Odgovornost i suradnički odnos za provedbu tretmana u ustanovi socijalne skrbi".

Na skupu sudjeluju predstavnici zdravstva, obrazovanja, školstva, sudstva, studija socijalnoga rada i policije te sustava socijalne skrbi iz cijele Hrvatske. 

Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek nasljednik je Huttler – Kollhoffer – Monsperger sirotišta koje je počelo s radom davne 1870. godine, što pokazuje da postoji duga tradicija organizirane skrbi o djeci u gradu Osijeku. Od 1993. do 8. srpnja 2016. Centar je bio Dječji dom Klasje, čije su ime zajedno odabrali korisnici i odgojitelji Klasja. Klasje je danas javna ustanova socijalne skrbi o djeci izvan vlastite obitelji, a orisnici su djeca bez roditelja, djeca koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, ili djeca smještena u našu ustanovu iz drugih razloga.

Ravnateljica Centra, Miranda Glavaš - Kul istaknula je da je riječ o jednoj od najstarijih ustanova takve vrste u Hrvatskoj koja načinom rada i organizacije prati sve suvremene trendove. Organizacija skupa "Odgovornost i suradnički odnos za provedbu tretmana u ustanovi socijalne skrbi" pokušaj je da se na jednom mjestu okupe svi koji sudjeluju u procesu zbrinjavanja djece, razmjene iskustva i definiraju smjernice za daljnji rad.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.