Hrvatski radio

Radio Osijek

Čepin proslavio Dan općine i crkveni god

11.06.2017.

12:46

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Čepin proslavila je svoj dan. Obilježavanje Dana općine započelo je u petak početkom radova na gradnji Trga u Čepinskim Maritncima. U nedjelju je nastavljeno mimohodom i svetom misom, te druženjem s građenima

Čepin je proslavio Dan općine. Mimohodom građana, čelnika općine, predstavnika župe crkve Presvetog Trojstva i kulturno umjetničkih društava u nedjelju je završilo obilježavanja Dana općine Čepina. Nakon svete mise održane u Župnoj crkvi sveca zaštitnika u dvorištu je nastavljeno druženje građana, te predstavnika općine i Župne crkve. Obilježavanja Dana općine počelo je u petak započinjanjem radova na gradnji Trga palih branitelja u Čepinskim Martincima, a nakon toga položeni su vijenci na spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u središtu Čepina, te dodjeljena priznanja najboljim pojedincima i udrugama i najuspješnijim učenicima osnovnih škola. Načelnik općine Dražen Tonkovac istaknuo je da je prioritet u sljedećem razdoblju dovršetak gospodarske zone kao i bicilističke staze koja će uz ostalo povezati općinu s Osijekom i obnova nekoliko javnih objekata među kojima i sjedišta Kulturno umjetničkog društa "Ivan Kapistran Adamović", te nabava potrebne opreme za njihov rad. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.