Hrvatski radio

Radio Osijek

Čepinska: "Trubni ako si protiv gužve"

25.07.2019.

17:19

Autor: Radio Osijek/mp

foto: HRT/mp

foto: HRT/mp

Foto: - / -

"Trubni ako si protiv gužve na Čepinskoj" - konferenciju za novinstvo u ulici Svetog Leopolda Mandića kod nekadašnjeg trgovačkog centra održao je HDSSB, a vozači su trubili u znak potpore. U pet godina, unatoč najavama rješenja, samo je obrisan jedan pješački prijelaz.

Povjerenik HDSSB za Grad Osijek Ivica Završki i međunarodni tajnik HDSSB-a, član Povjerenstva Mario Festetić istaknuli su da je pod istim geslom obraćanje javnosti bilo i prije pet godina, ali je taj dio grada uz najprometniji ulaz u Osijek i nakon mora obećanja ostao "palanka".

"Te 2014. za gradnju nadvožnjaka ili podvožnjaka i kružnog toka na najprometnijem prilazu gradu, u vrijeme Bubalova gradonačelničkog mandata, bili su ispunjeni svi preduvjeti. Riječ je o vjerojatno najprometnijoj ulici u Slavoniji i Baranji. Sada imamo ponovno obećanja, nadamo se i poslije pet godina u kojima smo čuli more obećanja da će ovdje biti investicija. Sve što se dogodilo je da je ukinut pješački prijelaz, jedini koji ovdje postoji za stanovnike Našičkog naselja, pa je ono i odsječeno od svijeta. Od grada tražimo da vrati taj pješački prijelaz da bi stanovnici mogli ujutro po kruh i mlijeko. Vidite da vozači trube, jedina investicija u proteklih 5 godina bila je ovdje brisanje tog jedinog pješačkog prijelaza, jer nogostupa do nekih drugih prijelaza nemaju" - rekao je novinarima Završki.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.