Hrvatski radio

Radio Osijek

Certifikati za polaznike tečajeva

28.01.2017.

13:32

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tečaj medicinske masaže te refleksoterapije i aromaterapije organizirala je udruga "Dlan" iz Osijeka .

"Udruga "Dlan" već godinama organizira nekoliko tečajeva godišnje.  Tečajevi se verificiraju, polaznici dobivaju certifikate i mogu se zapošljavati. Radimo na deficitarnim programima, prepoznajemo potrebe naših sugrađana, bilo da su to zdrave osobe ili osobe s invaliditetom. Svi koji su završili tečaj i dobili certifikat mogu raditi u udrugama, klubovima, ali i u Obrtničkoj komori polagati obrtnički ispit kako bi mogli otvoriti svoj obrt", rekao je među ostalim predsjednik udruge "Dlan" Željko Bosilj.  

Tijekom tekuće godine organizirat će se uz već postojeće novi programi, kao što su Kabinet za vježbe vida i tečaj sportske masaže. Otvoreni smo za sve sugrađane i imamo veliki broj polaznika, istaknuo je Bosilj te dodao kako su već popunjena i mjesta za nove tečajeve.

Dodatna edukacija koju organizira udruga "Dlan" mnogim je polaznicima pomogla u pronalasku novog posla. Tako se u prosjeku od njih čerrdesetero, desetero zaposli, što je na godišnjoj razini sedamdeset ljudi.

Jedini uvjet koji budući polaznici moraju zadovoljiti je završena osnovna škola.    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.