Hrvatski radio

Radio Osijek

12:36 / 24.08.2021.

Autor: Radio Oisjek

Čestitke za zlatne Krvopije

Čestitke  za  zlatne  Krvopije

Čestitke za zlatne Krvopije

Foto: - / -

Zamjenik osječkoga gradonačelnika Dragan Vulin primio je ekipu Krvopija i čestitao im na osvojenom prvom mjestu u basketu na međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu .

Kadeti Vrijednosnica Osijek osvojili su zlatno odličje u jakoj konkurenciji s najboljim ekipama iz BIH i Srbije. „Pronijeli ste ime grada Osijeka i učinili nas sve ponosnima. Ovo je veliki uspjeh, s obzirom na to da je na Igrama bilo više od tisuću natjecatelja, a nije bilo lako stići ni do same završnice. I u godinama koje dolaze očekujemo puno od vas, imamo se čemu nadati i vjerujemo da će Vrijednosnice Osijek postizati još bolje rezultate kada vi dođete u seniorsku kategoriju. Čestitke i zahvale vama, vašim trenerima i roditeljima”, rekao je Vulin. „Četiri smo godine zajedno i u istom smo sastavu uspjeli ostvariti ovaj uspjeh, uz veliku podršku Kluba i roditelja. Na Sportske igre više ne možemo ići, ali ispred nas je redovita košarkaška sezona od koje puno očekujemo”, rekao je član Krvopija Luka Ćurak.

Osječani su u prvom susretu protiv Srebrenice iz BiH ostvarili pobjedu i izgubili od ekipe Arilje iz Srbije u napetoj utakmici rezultatom 16:17, te osigurali 2 mjesto u skupini i time pravo na polufinale. U polufinalu su u teškoj utakmici protiv ekipe iz Trebinja BiH uspjeli ostvariti pobjedu i osigurati finale. U finalu ih je čekala poznata ekipa Klik iz Arilje koja je pobijedila ekipu iz Zagreba. Krvopije su odličnom igrom nadigrali ekipu iz Srbije rezultatom 17-12, te se popeli na tron sa zlatnim odličjem. Krvopije su tako nastavile niz uspjeha kojima se može pohvaliti rijetko koja ekipa. Podsjetimo, u istom sastavu nastupali su na ovim Igrama od 2018. godine i do danas u Osijek donijeli tri zlata i jedno srebro. Srebro su osvojili i na Međunarodnim igrama održanim u Sarajevu prošle godine, a impresivan su uspjeh završili osvajanjem međunarodnog zlata. Za ekipu Krvopija nastupali su mladi ''Brokeri'': Tin Grujić, Luka Varga, Luka Ćurak i Gabrijel Flanjak, voditelj Davor Ćurak i trener Nedjeljko Matić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.