Hrvatski radio

Radio Osijek

Četiri naslova u užem izboru za Nagradu Anto Gardaš

16.04.2021.

16:09

Autor: Radio Osijek/TM

Četiri naslova u užem izboru za Nagradu Anto Gardaš

Četiri naslova u užem izboru za Nagradu Anto Gardaš

Foto: - / -

Prosudbeno povjerenstvo 15. književne nagrade "Anto Gardaš" za najbolji roman ili knjigu pripovijedaka za djecu i mladež objavljenu u 2020. odlučilo je u uži izbor uvrstiti djela Elizabete Končić Trle, Magdalene Mrčela, Vladimire Velički i Tomislava Zagode.

Elizabeta Končić Trle u uži je izbor ušla s djelom "Pošta za Li" (HDKDM), Magdalena Mrčela s djelom "Između" (Kugli@Kugli), Vladimira Velički s djelom "Mala, mala sirena" (Alfa), a Tomislav Zagoda s djelom "Škola na rubu pameti" (Opus Gradna).
Prosudbeno povjerenstvo, u kojemu su Diana Zalar, Branka Primorac i Stjepan Tomaš, pročitalo je trideset knjiga prijavljenih na natječaj za Nagradu Anto Gardaš.
Dobitnik nagrade, koju organiziraju DHK Zagreb i DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski Osijek, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture RH, Županija osječko-baranjska i Grad Osijek, bit će proglašen na rođendan omiljenog dječjeg pisca 21. svibnja, na način koji omogućuju epidemiološke mjere.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.