Hrvatski radio

Radio Osijek

Četiri nova slučaja u Osječko-baranjskoj županiji

24.07.2020.

10:30

Autor: Radio Osijek/TM

Četiri nova slučaja u Osječko-baranjskoj županiji

Četiri nova slučaja u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: - / -

Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata evidentirana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Od danas je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Petar Lagator, jer je Goran Ivanović postao saborski zastupnik te je dao ostavku na mjesto zamjenika župana.

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo testirano je 227 uzoraka, od kojih je 4 bilo pozitivno na koronavirus. Troje s područja Ispostave Osijek Zavoda za javno zdravstvo i jedna s područja Ispostave Đakovo, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.
Danas se u KBC-u Osijek na bolničkom liječenju nalazi 35 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je troje na respiratoru.
U samoizolaciju je stavljeno 9 novih kontakata oboljelih, pa se sveukupno u samoizolaciji na području županije nalazi 408 osoba. Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od 51 provjerene osobe, sve su zatečene na adresi stanovanja i nije utvrđeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije.
"KBC Osijek zahvaljuje svim dobrovoljnim darivateljima krvi jer su, zahvaljujući njima, zalihe krvi izvan kritične razine. Potreban je i dalje kontinuirani odaziv dobrovoljnih davatelja krvi radi dostizanja optimalne razine zaliha krvi u KBC-u Osijek", stoji u priopćenju.
Istodobno se navodi da je dosadašnji načelnik Stožera civilne zaštite Goran Ivanović, rješenjem župana Ivana Anušića, razriješen dužnosti 
te je imenovan novi, zamjenik župana Petar Lagator. "Goran Ivanović podnio je ostavku i na mjesto zamjenika župana Osječko-baranjske županije kako bi mogao postati zastupnik u Hrvatskom saboru", priopćeno je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.