Hrvatski radio

Radio Osijek

Challenge Tour premijerno u Slavonskom Brodu

30.05.2021.

17:18

Autor: Radio Osijek/Pannonian

Foto: Samir Kurtagić

Foto: Samir Kurtagić

Foto: - / -

Nakon prošlog vikenda u Puli i Rijeci, zagrijavanje za Pannonian Challenge putem Challenge Toura održano je u brodskom Skate parku na Vijušu .

Glavno sastajalište brodskih ekstremnih sportaša okupirali su brojni raspoloženi sudionici, a ako je suditi po rezultatima, u disciplini inline koja je bila prva na rasporedu, najbolje je svoje zglobove zagrijao Damjan Petričević iz Slavonskog Broda koji se može pohvaliti prvim mjestom. Drugo mjesto pripalo je Mariju Mlakaru iz Zagreba dok se kao treći na postolje popeo Leon Horvat iz Offenbacha.

Kod skatera razlog za osmijeh nakon proglašenja najboljih imao je još jedan domaćin Bruno Vranić. Tik do njega stajao je drugoplasiran Domagoj Gudac iz Novske, a treće mjesto pripalo je Tomislavu Vraniću iz Slavonskog Broda.

Posljednja disciplina kojom su se sportaši predstavili u skate parku bila je BMX. Sav svoj talent na dva kotača najbolje je prezentirao Fran Zeman iz Bjelovara te tako potpuno zasluženo osvojio prvo mjesto. Drugo mjesto osvojio je Juan Pablo Rojas Cuellar iz Kolumbije, dok je treći bio Hrvoje Dekanić iz Vinkovaca.

U sklopu Challenge Toura u BMX disciplini održan je i session za Juniore BMX školice. Prva tri mjesta osvojila su tri Osječanina - Maksim Getoš, Roko Bartolović i Niko Prusina.

Nakon intenzivnog putovanja Hrvatskom u proteklih tjedan dana, ekstremne sportaše čeka kratki predah od Challenge Toura koji se nastavlja za nešto manje od mjesec dana - 26. lipnja na zagrebačkom Jarunu kao posljednjem testu prije 22. Pannonian Challengea koji će se ove godine održati od 11. do 15. kolovoza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.