Hrvatski radio

Radio Osijek

Cijena vode u Vinkovcima vraća se na razinu prije 1. veljače

27.03.2023.

17:16

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HRT / Radio Osijek

Cijena vode u Vinkovcima vratit će se na razinu od prije 1. veljače ove godine, kada je odlukom Skupštine Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije poskupjela u prosjeku za 5,5 eura po korisniku.

Odluka o vraćanju cijene vode na razinu prije poskupljenja donesena je na Skupštini Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, održanoj na poticaj Ivana Bosančića, gradonačelnika Vinkovaca, Grada koji je većinski vlasnik te tvrtke.

"Cijena vode vraća se na stari obračun. Svi koji su platili račune za veljaču višak uplaćenoga obračunat će im se kao pretplata na računu za ožujak i nitko po tom pitanju neće biti oštećen", rekao je nakon sjednice gradonačelnik Bosančić.

Skupština je tako stavila izvan snage odluku o cijeni vodnih usluga, donesenu 27. prosinca 2022., kojom je bio nezadovoljan dio Vinkovčana.

Protiv poskupljena vode i odvodnje oni su pretprošli vikend održali i mirni prosvjed u gradskom središtu.

Dok su iz vinkovačke oporbe, koja je i inicirala prosvjedni skup, tvrdili da je cijena vode porasla za 30 posto, iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije poručili su da su prije poskupljenja građani kubik vode plaćali 0,56 eura, a sada će plaćati 0,73 eura, te da poskupljenje u prosjeku iznosi 5,5 eura po korisniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.