Hrvatski radio

Radio Osijek

Čini dobro - daruj krv - poštuj druge!

13.06.2019.

18:16

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Udruga Auxillium organizirala je uobičajenu humanitarnu akciju "Čini dobro - daruj krv - poštuj druge!". Svaka nova akcija privuče sve više dobrovoljnih davatelja krvi, a specifična je po tome što darovatelji dolaze na akciju obiteljski, s djecom.

Humanitarna neprofitna udruga Auxilium tradicionalno, već osam godina svaka četiri mjeseca organizira druženje građana. Počelo je s dvadesetak darivatelja krvi, a svaka nova akcija bude sve masovnija tako da se danas prikupi više od 60 doza krvi. Partneri su Gradskoga društva Crvenog križa i Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek, a redovito pozivaju građane na akciju "Čini dobro - daruj krv - poštuj druge". Cilj je da se roditelji i djeca druže s prijateljima, poznanicima i sugrađanima. U sklopu akcije i danas je organizirano dobrovoljno darivanje krvi, no darivanje krvi nije obvezno te su osigurali igraonicu za djecu, sokove, kekse, te tortu iznenađenja, dok su za roditelje osigurali roštilj, kavu, sokove i glazbu. Unatoč iznimno velikim vrućinama i ova je akcija bila iznimno dobro posjećena, prikupljeno je 60 doza svježe krvi, a sudjelovalo je mnoštvo građana koji su posjetili prostorije Gradske četvrti Novi grad na Sjenjaku, u robnoj kući.

Dragan Babić voditelj je aktivnosti i volonter udruge Auxillium, a poslušajte što je izjavio za Radio Osijek i emisiju "Vedra strana dana".  

 

 

 

 

Auxillium akcija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.