Hrvatski radio

Radio Osijek

„Čitaj, lega, čitaj"

24.05.2023.

14:28

Autor: HRT / Radio Osijek

Sajam knjiga

Sajam knjiga

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Osijek je do 28. svibnja domaćin Panonskog festivala knjige na kojem u gotovo 2000 četvornih metara sportske dvorane Gradski vrt posjetitelje dočekuje preko 40 izlagača, brojni književni noviteti, promocije knjiga, susreti s autoricama i autorima, dječji programi i radionice. Glavni je cilj promocija knjige i pisane riječi te poticanje čitanja domaće i strane literature. Slogan festivala je „Čitaj, lega, čitaj", a krovna poruka glasi "Zaplovi u avanturu uz panonske admirale pisane riječi."


Posjetitelji mogu uživati u novitetima i malo starijim naslovima te ih kupovati po izuzetno atraktivnim sajamskim cijenama koje se spuštaju i do 70 %. Izloženo je za svakoga ponešto: od politike, obrazovanja i kulture. Ono što je važno čitateljima jesu veliki popusti na starije naslove, 20 posto po sporazumu o jedinstvenoj cijeni knjige je to moguće na nove naslove. Ovo je napravljeno da se sakrijete od komaraca iu na miru više puta dođete. Ovdje je sigurno dobro i kvalitetno. "Ne mojte vjerovati da sve što izađe je dobro. Dođite na sajam i izaberite što je dobro", pozvao je predsjednik zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Slavko Kozina.

Uz prodajni sajam knjiga, festival zaljubljenicima u pisanu riječ donosi bogat i raznolik program, u kojem vrlo važnu ulogu imaju upravo autorice i autori panonskog područja. Otvorenju je nazočila ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je istaknula da je sajam provedba Nacionalne strategije poticanja čitanja, provedba naše politike poticanja knjige i nakladništva. Istaknula je zadovoljstvo što su autori i profesionalci iz područja knjige i čitanja iz Osijeka sudjelovali u osmišljavanju programa, naglasila je ministrica Obuljen Koržinek.

Ulaz na festival se ne naplaćuje.

Brojne promocije, paneli i razgovori s autoricama i autorima obilježit će sve dane Festivala, a i razgovora s autorima zasigurno neće nedostajati.


Galerija
Sajam knjiga, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek
Sajam knjiga, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekSajam knjiga, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekSajam knjiga, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek

Nina Obuljen Koržinek

Slavko Kozina

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.