Hrvatski radio

Radio Osijek

Čitalačka pismenost u sklopu Erasmus + projekta

21.03.2022.

12:41

Autor: Željka Bačić

Osječka OŠ Retfala

Osječka OŠ Retfala

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Osječka Osnovna škola Retfala domaćin je učenicima iz Hrvatske, Rumunjske, Španjolske, Portugala, Litve i Cipra koji su se okupili u sklopu petodnevnog Međunarodnog projekta Erasmus plus "The Power Of Understanding/Snaga razumijevanja". 

Za 43- oje učenika organiziran obilazak Osijeka, Kopačkoga rita, Jankovca, Đakova i poučnih staza, a na radionicama će se baviti hrvatskim jezikom, bećarcem i ekologijom. O važnosti čitanja, što je dio projekta, koordinatorica Sanda Dominković ističe kako je cilj ovakvih susreta upoznavanje, druženje i učenje jezika, čemu će pridonijeti posjeti osječke okolice i njezinih znamenitosti. Sve ih povezuje tema čitalačka pismenost, jer je to problem koji je detektiran u svim zemljama sudionicama kroz testove što se provode svakih nekoliko godina. Upravo razmjena iskustava s kolegama iz drugih zemalja treba unaprijediti razumijevanje kod čitanja, a rezultati suradnje i projekta su već vidljivi. Naravno, dodaje, nije riječ smo o čitanju, provode se različite aktivnosti, kreativni načini i moderni digitalni alati i sve popularniji kvizovi.

Osječka OŠ Retfala

Osječka OŠ Retfala

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.