Hrvatski radio

Radio Osijek

City games 2019. - osječke Lege s Kopike ipak idu u finale

22.07.2019.

10:23

Autor: Radio Osijek

Foto:Radio Osijek/ VD

Foto:Radio Osijek/ VD

Foto: - / -

Na osječkoj je Copacabani sinoć prvi puta održana sportsko zabavna manifestacija City games. U završnicu su se plasirale ekipe Daj Mare s Krka i Jazavci s Malog Lošinja. No, na Viru će u finalu biti i Osječani, iako su bili treći.

O popularnosti događaja govori i činjenica kako je riječ o već desetoj godini održavanja na ukupno 34 lokacije u 12 europskih zemalja. Natjecanje kreće kroz kvalifikacije, tzv. challenge, nakon čega slijede dvije polufinalne večeri, od kojih je prva jučer premijerno održana u Osijeku. „Mnogima su ove igre prva asocijacija Jadranski susreti ili Igre bez granica. Što se tiče ekipa, one su svake godine sve bolje, prepune vrhunskih sportaša koji zaista treniraju i pripremaju se za natjecanje, što je nama kao organizatorima potvrda kako svake godine postižemo jednu višu razinu”, naglasio je autor projekta Miroslav Krzyk. Od ukupno šest ekipa koje su sinoć odmjerile snage, ekipa Daj Mare s Krka s pravom je i u Osijeku potvrdila ulogu favorita. Time su se prošlogodišnji ukupni pobjednici plasirali na nacionalnu završnicu, kao i Jazavci s Malog Lošinja. Osječka ekipa Lege s Kopike zauzela je treće mjesto.
No kada se činilo da će se naše djevojke i momci morati zadovoljiti broncom oko vrata stiglo je pravo iznenađenje od strane organizatora City Gamesa. Naime zbog jako male bodovne razlike odlučili su Osijeku uručiti „Wild Card“, odnosno kartu za finale koje će se održati 20. kolovoza na otoku Viru.
Pobjednik tog natjecanja Hrvatsku predstavljati na međunarodnom natjecanju iduće godine u Sloveniji.

Rezultati polufinala OSIJEK:
1. Daj Mare, Krk 51
2. Jazavci, Mali Lošinj 42
3. Lege s Kopike, Osijek 38
4. Karašicka republika, Valpovo 29
5. Đakovo, Đakovo 21
6. Zeleni brijg, Sisak 19

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.