Hrvatski radio

Radio Osijek

Članovi Saveza Slovaka Hrvatske u Bratislavi

08.12.2013.

12:41

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvadesetak članova Saveza Slovaka Hrvatske boravili su u dvodnevnom posjetu Bratislavi u Slovačkoj.

Posjetili su Ured iseljenih Slovaka gdje ih je pozdravio predsjednik Ureda Igor Furdik. U Hrvatskom kulturnom savezu potpisan je memorandum o suradnji Saveza Slovaka Hrvatske i Hrvatskim kulturnim Savezom Slovačke.
Mi u Slovačkoj imamo sreću da su odnosi naše dvije države prije svega više nego dobri, a isto tako i manjinskih zajednica Slovaka u Hrvatskoj i Hrvata u Slovačkoj istaknula je izaslanica veleposlanika Jakše Muljačića,  opunomoćena ministrica Ankica Vlašić te dodala da će ovo potpisivanje memoranduma o suradnji i razumijevanju u okviru Europske unije pridonijeti produbljivanju i novim mogućnostima da zajedno nastupaju prema europskim institucijama i fondovima sa svojim projektima.
Uime Saveza Slovaka Hrvatske memorandum je potpisao predsjednik, Andrej Kuric i predsjednik Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj Radoslav Janković.
Predsjednik Matice Slovačke u Zagrebu i predstavnik Matice Slovačke grada Zagreba Zlatko Ljevak predstavio je četrnaestu knjigu koju je izdala Matica Slovačke Zagreb naslovljenu „Hrvatsko – slovački crkveni dostojanstvenici“ te s ponoson najavio prijevod ove knjige i na slovački jezik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.