Hrvatski radio

Radio Osijek

CO-EFFICIENT

12.06.2015.

12:33

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri slavonsko-baranjske proizvodne i jedna tvrtka uslužne djelatnosti na svečanosti u Osijeku dobile su certifikat projekta CO-EFFICIENT. Vodili su ga Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje i osječki Centar za poduzetništvo. Pka.

Projekt CO-EFFICIENT Co-efficient (Program transnacionalne suradnje Mediteran) bavi se unaprjeđenjem tehnologija u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, provodi je 10 partnerskih organizacija iz Hrvatske , Slovenije , Italije, Španjolske i Francuske, ukupna mu je vrijednost je milijun i 900 tisuća eura , a zahvaljujući stečenom znanju novce će e donijeti i malim i srednjim poduzećima koja su u njemu sudjelovala. Riječ je o tvrtkama Palković iz Virovitice, belomanastirskim Vojteku i Tehno-filteru te Frizeru iz Osijeka.

Projektni partneri stvorili su okvir za suradnju u cijelom projektnom području kroz uspostavu tzv. lokalnih inovacijskih laboratorija (living labs). Većina malih i srednjih tvrtki na području Mediterana nije dovoljno energetski učinkovita , posebice u području proizvodnje i logistike. Preveliki troškovi utječu na njihovu konkurentnost. Projektom CO-EFFICIENT nastoji im se pomoći da otkriju mogućnosti poboljšanja u području energetske učinkovitosti i primjene nova rješenja u proizvodnji i poslovanju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.